moneyforplaying.com

 

Magyar nyelvű verzió

English version

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

Market Glory - 6. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 3. rész

Egy kis Intermezzo

Vélemények

Kapcsolat

Pénzt játékért
hogyan keressünk pénzt a neten

Market Glory - 6. Fejezet
Út a dicsőségbe: az Aréna - 3. rész

 

Sziasztok Kitartó Harcosok!

Visszaolvastam az eddigi fejezeteket, és rájöttem arra, hogy óriási hiányosság van az eddig leírtakban! Leszámítva a Bemutatkozást, a nagy igyekezetben szó szerint még köszönni is elfelejtettem! Nos, elnézést a figyelmetlenségemért! Mentségemre szóljon, hogy a blogírás is az egyik olyan ötletem volt, amit az elmúlt pár hónapban kezdtem egyszerre tanulni és megvalósítani.

Ahogy az előző fejezetben ígértem, felkerült a Vélemények rovat az oldalra. Mindenkitől várok hozzászólást, véleményt, akár az oldallal, akár a játékkal, taktikával kapcsolatban. A wigyori@moneyforplaying.com mail címre küldött leveled válasszal együtt kiteszem a rovatba, ha a tárgymezőbe beírod: "Vélemények".

Sajnos, elég hosszú idő telt el a legutóbbi frissítésem óta. Pedig ennek a fejezetnek egy része már akkor elkészült. Elég sok dologgal foglalkozom azóta, amióta ezt az oldalt elindítottam. És, hát, ahogy az lenni szokott, minden egyszerre jött össze! Egy ideig aludni sem nagyon volt időm. Igaz, közben a játékban is többet tapasztaltam! Időnként tudtam pár percet lopni arra, hogy a telefonomon megtegyem a szükséges lépéseket. Igyekszem, minél gyorsabban frissíteni, de néha az Élet más tempót diktál!

Épp ezért, a mostani fejezet dupla mottója a hatékonyság jegyében született! Most 2-t az 1-ben kaptok! :) : "Money Talks" (by AC/DC) ("A pénz beszél")! Azok, akik követték eddig a blogomban leírt tanácsokat, mostanra elérték az első Eurót. Álljunk meg egy percre! Először is azért, hogy kiélvezzük a pillanatot! Másodszor azért, mert innentől még fontosabb a megfelelő taktikai lépések megtétele.

Eddig, ugye 6-8 naponta kerültél be az Arénába. Ennyi idő kellett, hogy a két fegyverhez (kés, szemüveg) összejöjjön a 15-16 arany. Most az Eurot beváltod Goldra a Financial Market-ben. Így árfolyamtól függően kapsz kb. 90-98 aranyat. Ezt a viszonylag "nagy" összeget kell minél hatékonyabban felhasználnunk a további Eurók megszerzéséhez. A legfontosabb tanács! Ne egyszerre költsd el!

euro exchange

Euró beváltás

Ahhoz, hogy nagyobb eséllyel nyerhess, több tényezőt is módosíthatsz:

1. A legfontosabb a taktika! Hiába van full fegyverzeted, maximális energiával, ha nem találod el az ellenfelet. Ezért jó alaposan gondold át a támadó és védekező makróidat. Mindkettőből készítsd el mind a 6 lehetséges változatot. Ahhoz, hogy kiszámíthatatlanabb legyél, pipáld ki a "random" gombot mind a két makrónál!

2. Még mindig a taktika. Akkor okozod a legnagyobb sérülést, ha az ellenfél fejét találod el. Ezért a támadó makrókat úgy állítsd be, hogy minden támadásod fejre menjen valamelyik védőhelyzetben.

3. A vereség leggyakoribb oka (a szerencsén kívül), hogy elfogy a fegyverzet. Mostantól reggel aktívan végigköveted a Global Aréna harcaidat. 2 forduló között van pár perc szünet. Ezalatt van időd fegyverutánpótlást venni. Fontos! Minden forduló előtt győződj meg róla, hogy legalább 12 használatnyi késed és szemüveged legyen. Ennyi egy teljes Aréna-fordulóra elég. Ha veszítesz, a maradék fegyvered mennyiségétől függ a tennivalód.
Ha 12 vagy több egység, akkor egyszerű: megvárod az esti Local Arénát, aztán dolgozol, és reggel kezded előlről.
Ha 7-nél kevesebb fegyvered marad, akkor, ahogy írtam az előző fejezetben, érdemes free fightban megtámadnod egy könnyű ellenfelet. Ezzel növelve az aréna pontjaidat. Ezután csináld végig a 10 napi harcot, majd este a Local Aréna előtt ismét vegyél 3 csillagos kést és szemüveget.

4. Felmerülhet benned, hogy több fegyvert is vegyél, hogy növeld a támadó és védekező erődet. Kipróbáltam, de eleinte ennek nincs sok jelentősége. Gondold végig: a teljes fegyverzet átszámítva majdnem 1 Euróba kerül. Ez 2, max. 3 fordulóra elég az Arénában. Ahhoz, hogy ezt az összeget visszanyerd, el kell jutnod legalább a 4. fordulóba. Tehát amíg nem nyersz rendszeresen 1-2 fordulót, addig maradj a kés-szemüveg kombónál. Később is csak 1-1 fegyverrel érdemes többet venni.

5. Érdemes viszont az energiádat növelni. Így nemcsak az Arénában nő a támadó és védőpontod, hanem a napi harcok után (már ugye, amikor nincs fegyvered), és a munkára is picivel több pénzt kapsz. Ehhez először érdemes főttételt (cousine products) venni. Természetesen ebből is a legjobb minőségűt. 10 kaja kb. 3,5 arany. Ez 6 óránként automatikusan növeli az energiád 5 ponttal.

6. Ahogy egyre többször győzöl az Arénában, úgy kapsz egyre több Euró-bónuszt. A következő Euród beváltásánál érdemes megvenni a teljes, 3 csillagos ruházatot. Így folyamatosan töltődik majd vissza az Energiád.

euro incomes

Euro incomes

7. Ha minden összeharcolt Eurót beváltasz, előbb-utóbb 300 fölötti aranyad lesz. Ekkor már érdemes venni palotát is, ami 30 napon keresztül napi 50 ponttal növeli az Energiaszinted.

8. Ezután érdemes plusz fegyvereket vásárolni, de csak fokozatosan.

Még egy fontos dolog! Az előző fejezetben is írtam, hogy a magyar játékosok közül kevesen arénáznak. Nagyon nem mindegy, hogy az adott országban hányan jelentkeznek a Local Arénába. Ugyanis ettől függ, hogy hány forduló lesz. Meg tudod nézni az aréna bónusznál, hogy az előző nap hány fordulóra osztották ki a helyi bónuszt, és mekkora összegben. A local bónusz természetesen sokkal kisebb, mint a global. Ha csak 1 forduló volt, vagy annyi sem, akkor viszonylag könnyű a dolgod. Ha 2 vagy több, akkor már sokkal nehezebb, hiszen a fegyverre befektetett pénzed lassan jön vissza.

Magyar viszonylatban mostanra általában ketten vagyunk Mailman cimborámmal, akik rendszeresen arénázunk. Ismeretségünk akkor indult, amikor pár hónapja harmadszorra tudtam végre fegyvert venni. Addigra előfordult párszor, hogy fegyveretelen lévén könnyű célpont lettem Free Fightban. Ez volt viszont az első alkalom, hogy úgy támadtak meg, hogy fegyvereim is voltak! Nem örültem, hogy a nehezen összerakott fegyverem, amivel még kihúzhattam volna egy fordulót így pocsékba ment. Döbbenten láttam, hogy ráadásul, mindezt egy földim, Mailman követte el. Rendkívül furcsa volt a helyzet! Úgy gondoltam, a napi referral harcok miatt, rutinszerűen támadott meg az arénában is. Amikor pár nappal később ez másodszor is előfordult, már kissé ideges lettem! Amikor harmadszor is megtámadott besokalltam!!! Rá is írtam a belső levelező-rendszeren keresztül! Megkérdeztem tőle, hogy mindezt miért nem a Local Arénában műveljük, Euróért. Ha már zúzzuk egymást ne csak a fegyvereink fogyjanak, hanem valamelyikünk zsebelje is be a Local bónuszt! Úgyhogy, onnan kezdve összehangoltuk a fegyvervásárlást, és összecsaptunk a Local Arénában. Váltakozó sikerrel nyertünk, és a győztes a Global Arénában is egyre több fordulóig jutott. Lassan Ő lett a legnehezebb ellenfelem! Elkezdtünk rákészülni egymás taktikájára. Az tud nyerni, aki jobban tervez a makróival. Egyébként Ő is olvassa a blogomat, úgyhogy innen üzenem: érdekelnének a tapasztalatai a gyárüzemeltetés terén!

fights with Mailman

harcaim Mailmannel

A fejezet végére tartogattam egy kis matekot is. Az egyszerűség kedvéért számoljunk 1 Euró/100 Arany árfolyamon. 15 Arany körül tudod megvenni a kést és a szemüveget. Ez 2 fordulóra elég. A Local Arénában kb. 0.10-0.20 Eurót osztanak ki naponta. Ez a levonások után kb. 8-12 arany. Ehhez jön a Global Aréna bónusz. A 2. fordulóban már 0.20-0.30 Euró között van a bónusz, ami a levonások után is kb. 12-20 Aranyat jelent. Tehát, ha kevés harcos van Localban, és jó a taktikád, amivel győzni tudsz, akkor a 2. Global forduló után már nagy eséllyel pluszban leszel. A 3. forduló után pedig már biztosan.

arena bonuses

aréna bónuszok

A lényeg, hogy rendszeresen harcolj, és meglátod, egyre többször fogsz nyerni is! Úgyhogy hajrá!

Tapasztalataitokat, kérdéseiteket, véleményeteket a wigyori@moneyforplaying.com mail címre várom, és a "Vélemények" rovatban fogok válaszolni.

Ha kedvet kaptál a játékhoz, és még nem regisztráltál, akkor ezt a linket használd:

https://www.marketglory.com/strategygame/Wigyori

2020. 01. 25.

Következik: 7. fejezet - Rabszolgasors - avagy a Referral-rendszer

Ha tetszett az oldal, és hasznosnak találtad, kérlek, íratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a frissítésekről!

UPDATE!!! Az angol verzió készítése közben a fejlesztő cég szabálymódosítást hajtott végre. A következő fejezetben a módosított szabályokkal fogunk foglalkozni.

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

Market Glory - 6. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 3. rész

Egy kis Intermezzo

Vélemények

Kapcsolat

Partners:

freedom-photo.hu


Join Wigyori's empire


esthajnalcsillagmasszazs


matek-wigyorival.hu