banner
   
Magyar nyelvű verzió
Kapcsolat
   

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

 

Pénzt játékért - Hogyan keressünk pénzt a neten

Market Glory - 4. Fejezet
Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész


Ha már az előző fejezetet is egy régi bölcsességgel, és egy dalszöveg-idézettel kezdtem, a mostanit is így fogom. Az ezeréves, közhelyessé vált mondás: "Az idő pénz". Az idézet pedig: "Money for Nothing", azaz "Pénzt a semmiért" (by Dire Straits). Ebből következik, hogy ha pénzt szeretnénk a "semmiért" az bizony időbe kerül. :) Természetesen, visszafelé is igaz: ha valaki szeretne rövidíteni egy-egy fejlődési folyamatot, pénz befizetéssel ezt több módon is megteheti. Én szeretném segíteni az olvasóknak lerövidíteni ezt az időt egy-két tanáccsal, továbbra is befizetés nélkül. Ha azonban kapok visszajelzést, vagy kérést, később írok, hogy hova érdemes befektetni a befizetett valódi pénzünket.

Egy kis érdekesség, mielőtt tovább mennénk. Az elmúlt pár héten a fizetések hirtelen emelkedni kezdtek. Volt némi "szabadversenyes kapitalizmus". Két külföldi is gyárat alapított, vagy vett. Látszott, hogy elég tőkeerős játékosok. A magyar cégtulajdonosok kezdtek kiszorulni a munkahelyek listáján. Ezért elkezdték emelni a béreket. Egészen a végsőkig elment mindkét tábor. Mostanra a munkabérek 600-700 HUF körülre álltak be. Az előző fejezetekben részletezett számítást, csak még gyorsabbá, rövidebbé téve! :)

700

700 HUF körül a bérek

Foglaljuk össze, hol tartunk! Az előző fejezetet ott zártuk, hogy volt egy rendszeres napi ritmusunk a játékban, ami 3 napos ciklusban hozott rendszeres bevételt. Ami ráadásul a tapasztalati pontjaid növekedésével együtemben növekedett. Ezt a "viszonylag" folyamatos bevétel-növekedést szeretnénk magasabb szintre emelni.
Amihez - személyes tapasztalataim alapján - az egyik út az Aréna.

arena bonuses

Aréna bónuszok


Ez a játék, valóban olyan mint az élet! Itt is nekünk kell a számunkra legtesthezállóbb módszert megtalálni a fejlődéshez. És innentől sok múlik a szerencsén is. Én egy könnyen követhető utat fogok felvázolni.
De előbb pár egyszerű szabály, amit nem árt tudnunk, mielőtt tovább lépünk!

1. Az Arénában minden nap folyamatosan zajlanak a free-fight-ok (kivéve a "Local" és a "Global" Aréna időpontjában). Free Fight alatt NINCS pénzjutalom! Euro bónuszt csak a "bajnokságokon" elért helyezésért lehet kapni. 
2. Az Aréna küzdelmek során az Energia szintünk 2%-kal csökken ÜTÉSENKÉNT. MINDEN Aréna harc maximum 12 ÜTÉSIG tart. Tehát, ha végigmegy a teljes harc, az energiaszintünk 21,5%-kal csökken!
3. Ahhoz, hogy az Arénába léphessünk, szükségünk lesz legalább 1 támadó, 1 védőfegyverre és 5 pontnyi energiára. Az 1 csillagos fegyvereket 5-ször lehet használni, a 3 csillagosokat 25-ször. Minden támadás és minden védekezés "elhasznál" egy-egy alkalmat minden fegyverünkből.

weapons

fegyverek


4. Ha egyféle fegyverből van több, akkor a következő fegyver csak akkor kerül használatba, ha az előző elfogyott.
5. Minden fegyver egyaránt ad támadó és védekező pontot. Nyilván a támadó fegyvereknek a támadó pontja a több, a védekezőknek pedig a védelmi pontja. A gyenge minőségű, 1 csillagos fegyverek 150 és 60 pontot adnak, a 3 csillagos fegyverek pedig 750 és 300 pontot. Ebből következik, hogy csak 3 csillagos fegyvert érdemes használni. Azért is, mert ezekből 1-1 elég 2 teljes aréna harchoz.
6. Ha több különböző fegyverünk van, akkor ezeket egyszerre használjuk. Természetesen, ebben az esetben a támadó- és védőpontjaik összeadódnak. Így a teljes, 3 csillagos fegyverzettel összesen 6300 támadó- és 6300 védőpontot kapunk. Ha különböző fegyvereink vannak, akkor ezek egyszerre "használódnak" el.
7. A fegyvereink sebző pontjait szorozza fel az aktuális Energiaszintünk. Ezért (is) fontos minél magasabban tartani az Aréna harcok idejére.

champ

egy bajnok támadóereje


8. Ezt még felszorozza az Aréna pontokból számolt bónuszunk. Az Aréna pontjaink minden győzelemmel nőnek (a legyőzött ellenféltől függően). Természetesen, vesztés után levonódik a pontjainkból. Ezért, néha érdemes Free Fight-ban kihívni olyan ellenfelet, akit valószínűleg le tudunk győzni.
9. A fegyverek akkor is "kopnak", amikor a napi 10 harcot nyomjuk. Igaz ilyenkor harconként 1-szer használódnak.
10. A különböző találatok tovább növelik az okozott sérülést.
A "fejlövés" 1000%-kal, azaz tízszeresével növeli a találat pontszámát! Ez mindkét félnél 3000 pontról kezd csökkenni a kapott találatoktól. Akinél eléri a 0-t, az veszít. Ebből sejthető, hogy a fejsérülés, általában halálos.
11. A 6 támadó és 6 védekező mozdulatot (azaz a 12 ütést) előre beállított macro-kkal harcolja végig a 2 ellenfél. Azaz, sok múlik a szerencsén is! Egy jó találat sokszor a gyengébb ellenfelet segítheti győzelemhez!

defense

Védekező macro beállítása

12. Ahhoz, hogy a Local vagy Global Arénában harcolhass, kell még 3 Aréna pont is. Ezt is csak Free Fighton tudod összeszedni.

Innen jön az érdekes rész! Viszont szeretnék megfelelően részletes útmutatást adni. Ezért a taktikát a következő részben fogom leírni. Addig is ne felejtsd a napi rutint!

Ha kedvet kaptál a játékhoz, és még nem regisztráltál, akkor ezt a linket használd:

https://www.marketglory.com/strategygame/Wigyori

2019.06.25.

Következik: 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

Ha tetszett az oldal, és hasznosnak találtad, kérlek, íratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a frissítésekről!


 

 

Partnerek:

freedom-photo.hu

Join Wigyori's empire

esthajnalcsillagmasszazs

matek-wigyorival.hu