banner
 
Magyar nyelvű verzió
Kapcsolat
   

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

Pénzt játékért - hogyan keressünk pénzt a neten

Market Glory - 3. fejezet
Út az aranyig és még tovább

 

Nos, ahogy mondani szokták, Isten malmai lassan őrölnek, és Róma sem egy nap alatt épült, ("Rome wasn't built in a day" by Morcheeba) ugye.... Amikor februárban ezt az oldalt elkezdtem írni, még úgy tűnt, csak kihasználatlan idővel és energiával rendelkezem, épp csak pénzzel nem. Aztán leporoltam néhány régi ötletem, és kiötlöttem pár újat. Aztán egyszerre azon kaptam magam, hogy nagyon igyekeznem kell minél hatékonyabban beosztani az időmet, és közben egy-két kevésbé fontos vagy sürgős teendőt átmenetileg háttérbe kell szorítanom. Ennek a blognak a készítése is elhúzódott kissé. De az életben a hatékonyság kulcsa a jó ütemezés. A Market Gloryban sincs ez másképp!

Az elsődleges cél meghatározása nagyon fontos. Én úgy gondoltam, mivel a legkisebb kivehető összeg a játékból 20 Euro, induljunk ki ebből az összegből. A 20 Euro kivételnél levonják a 20%-át a Partner Alap számára, tehát 16 Euro valamelyik számlámra. Ami nyilván nem nagy pénz, de! Minden játékban, és gazdasági rendszerben a fejlődés gyorsul. Tehát először elérni bármelyik kitűzött célt sokkal tovább fog tartani, mint később megismételni egyre sűrűbben. Persze ahhoz, hogy a 20 Euro kivonása ne okozzon teljes borulást az addig felépített rendszeremben, ezért benne kell hagynom 15 Eurot. Tehát 35 Euro elérése az elsődleges célom. Ha ezt átváltjuk HUF-ra, akkor a napi árfolyamtól függően kb. 60.000-t kapunk. Az előző fejezetet a 6. napnál fejeztük be. Ekkor a számlánkon 30 HUF körüli összeg volt. Ebből nyilvánvaló, hogy egy kisebb lépcsőt kell először elérni, mégpedig az első aranyunkat. Emlékeztetőül a 7. nap tennivalói:

7 nap

a 7. napi bevétel

Szóval, veszel bort, tejet, és 10 újságcikket, ami felviszi az energiád 34 pontra, aztán 10-szer harcolsz, és dolgozol. Szinte, mint az életben: felkelsz, megiszol egy üveg bort, egy jó tejet, aztán beülsz a WC-re, és átnézed az újságot! A táblázatban látszik, hogy a nettó bevételed naponta 11-12 HUF, ami azt jelenti, hogy kb. 1,5-2 naponta össze tudsz hozni 1 aranyra való HUF-t. Ebben a tempóban (növekedés nélkül) kb. 6000 napig, azaz több, mint 16 évig tartana összehozni a 35 eurót. Szerencsére, már ebben a fázisban is lehet látni a folyamatos bevételnövekedést.

Miután ez alapvetően egy játék (még akkor is, ha bevételi forrássá válhat), mindenki saját maga döntse el, mennyi időt tud szánni a játékra, és milyen ütemezésben. Van, aki inkább rászán 2 összefüggő órát, akár számítógép vagy laptop mellett, és automatikusan (nyilván más tevékenység mellett), elvégzi a napi játék-rutint. Ennek a módszernek az az előnye, hogy miután rövid időn belül lezajlik a 10 harc és a munka, kevés az energiaveszteség. A fenti táblázat is ehhez a módszerhez készült. A hátránya viszont az, hogy sokszor a támadható ellenfelekből csak a Trainer látható, akiből, mint tudjuk, nem lesz rabszolga.

trainer

a Trainer az egyetlen ellenfél

A másik módszer, hogy naponta többször, akár telefonon ránézel a játékra, és megnézed, hogy tudsz-e egyáltalán harcolni mással is a Traineren kívül. Ezzel a módszerrel szinte egész napos az elfoglaltságod, de egy-egy alkalommal max. 1-2 percet vesz igénybe az életedből. Ha ezt a módszert választod, az elnyújtott akciók miatt valamivel kevesebb lesz ugyan a közvetlen bevételed. De! Ha naponta 10-szer szabad referrallal harcolsz, folyamatosan lesz 10 rabszolgád. A kérdés, hogy a 10-ből mennyi hoz neked az adózásával közvetett bevételt. Általában, 1-2 aktív mindig van a 10 között. Ráadásul az aktív referraljaid számától függően növekszik munka közben a Tapasztalati (Experience) pontod is. A kormánytól is kapsz valamennyi aranyat az aktív szolgáid után naponta.

arany

arany tranzakciók

Tehát mindkét módszernek megvan az előnye és a hátránya is. A legjobb, azonban, ha a két módszert kombinálod, és azt választod, amelyik épp kényelmesebb a valódi életed szempontjából. Miután a munka nagyobb energiaveszteséggel és jó ideig kevesebb bevétellel jár, mint a harc, ezért mindig tegyük a harcok után. Viszont pont a munka miatt figyeljünk az időre, nem szabad elfelejteni, hogy a szerveridő a romániai időzónához igazodik. Ez azt jelenti, hogy magyar idő szerint 23 órakor van a napváltás. Dolgozni 24 óránként egyszer tudunk, tehát figyeljünk, hogy ne nagyon későn dolgozzunk, mert egyre kevesebb időnk marad rá! Ha muszáj kihagyni a munkát, akkor próbáljunk úgy időzíteni, hogy a 3 napos ciklus után tartsunk szünetet! De akkor sem történik tragédia, ha 1-1 nap kimarad, mert ennél a fázisnál max. egy picit tovább tart amíg a következő lépést megteszed.

worklog

az utolsó nap lecsúsztam

És itt jön a nagy kérdés: mi is legyen ez? Vegyük sorban a lehetőségeket! A háborúhoz a játékban is sok pénz kell, mint az életben, ráadásul folyamatosan magas energiaszint. A cégek, gyárak alapításához, működtetéséhez is nagyobb (több Euro) tőke kell. A részvényvásárlás szintén Euro-ban zajlik. Ezek tehát csak később jöhetnek szóba. Az már eddigre nyilvánvalóvá vált (főleg, ha a Dokumentációt is elolvastad), hogy mindenből, amiből csak lehet a legjobbat (3 csillagost) éri meg megvenni. Ezért a Tudásunk (Knowledge) fejlesztését is hagyjuk későbbre.

Az Energiaszintet tudjuk növelni még az eddig megszokotton kívül, étellel, energiaitallal, sajttal, ruhákkal, és lakóházzal. Az ételt egy nap négyszer (hatóránként) meghatározott időpontokban tudod megenni. A napi 4 étel ára a világpiacon 1,2-1,6 arany, alkalmanként 5 pontot ad az energiádhoz. Viszont, miután nem akkor használod fel, amikor akarod, nem hoz lényeges bevételnövekedést. Az energiaitalokat bármikor fel tudod használni, de a legjobb minőségű is csak 10 pontot növel 5,2-5,6 arany körüli áron, úgyhogy ez sem kifizetődő most még. Sajtgyár nem működik jelenleg az országban, úgyhogy ez sem opció. A ruházat és a lakóház nagyon hasonló elven működik. A teljes (10 db), csúcsminőségű ruhatár 50/24 pontot ad 10 napon keresztül, a 3 csillagos palota szintén 50/24-et 30 napig. Ez azt jelenti, hogy ha mind a kettővel rendelkezünk, akkor összesen 100/24 pont töltődik vissza a felhasznált Energiánkból, tehát óránként 4 pont. A palota ára 200 arany körül mozog a világpiacon, a teljes ruhatár 35-40 aranyba kerül. Én úgy döntöttem, hogy kipróbálom a ruhatár mennyire növeli az Energiám és vele együtt a bevételem. Az óránkénti energiatöltés miatt a napi induló szintem 65-66 pont körül maximalizálódott. Azonban 10 nap alatt nem jött vissza a teljes befektetett aranymennyiség, azaz ezt is korai volt meglépnem. Viszont elment vele 6 hetem!

clothes

(üres) ruhatár

Ezek után két terület maradt, ami a következő időszakban bevételnövekedést hozhat, az Aréna, ahol Euro-ban díjazzák a győzteseket, és a Referral-rendszer. Viszont mindkét rész olyan kiterjedt szabályokkal rendelkezik, hogy külön-külön fejezetet kell szentelnem nekik.

Ha kedvet kaptál a játékhoz, és még nem regisztráltál, akkor ezt a linket használd:

https://www.marketglory.com/strategygame/Wigyori

2019.05.30.

Következik: 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna

Ha tetszett az oldal, és hasznosnak találtad, kérlek, íratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a frissítésekről!

 

 

Partnerek:

freedom-photo.hu

Join Wigyori's empire

esthajnalcsillagmasszazs

matek-wigyorival.hu