moneyforplaying.com

 

Magyar nyelvű verzió

English version

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

Market Glory - 6. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 3. rész

Egy kis Intermezzo

Vélemények

Kapcsolat

Pénzt játékért
hogyan keressünk pénzt a neten

Market Glory - 2. fejezet
Alapok, és az első pár nap

 

Szeretném előre is felhívni mindenki figyelmét, hogy ez a blog nem a mindenki által elérhető leírás (Documentation) valamilyen verziója, hanem a saját játékbeli tapasztalataim alapján összeállított útmutató a gyorsabb fejlődéshez. Ezért csak azokat a szabályokat fogom itt megemlíteni, amik az adott rész megértéséhez szükségesek.

A regisztráció után a pár mondatos bevezetőből kiderül, hogy egy teljes, világméretű gazdasági összeomlás után kell elboldogulnunk. Ezek után a kezdőképernyőre jutsz. Itt tudod eldönteni, hogy a karaktered melyik ország polgára legyen. Én Magyarországot választottam, ezért az itteni viszonyokról tudok bővebben írni, de pár apró kivételtől eltekintve, a többi országban is a leírtak szerint működik a játék. Amennyiben úgy döntesz, hogy Te is kipróbálod, és még nem vagy regisztrált játékos, kérlek, használd az alábbi linket:

https://www.marketglory.com/strategygame/Wigyori

Neked szinte teljesen mindegy, sőt, 100 napig védettséget bizosít (ugyanis, ha nem valaki linkjén regisztrálsz, úgynevezett "szabad ajánló" (rabszolga :) ) leszel, akit bármikor támadhatnak a napi harc alatt, és ugyanúgy leveszik a bevételed 35 %-át).

Nos az áttekintést kezdjük mindjárt a pénzzel, ha már ez a fő célkitűzésünk! A játékban 3 különböző pénznemben számolnak. Először is az ország helyi pénznemében, ez esetünkben a jó öreg HUF, azaz magyar forint. Kezdetben csak forintban tudsz bevételt szerezni, mivel eleinte az összes tevékenység, amit tudsz végezni, az a napi 10 rabszolgaharc, és a munka, amit 24 óránként tudsz egyszer végezni. A következő pénznem az Arany, azaz Gold. Ez a közös pénznem, ezt használhatod majd a világpiaci adás-vételekhez, és a rabszolgapiacon is. A harmadik pénznem az Euro. A játékbeli euró ugyanannyit ér, mint a valós életbeli euró. Ebből tudunk majd kivenni, amikor megfelelően magas szintet elér. Na, most jön a lényeg: 1 Euro árfolyama 94-99 Gold között mozog (nyugodtan kerekítsünk 100-ra), és 1 Gold-ot kb. 17,2-17,8 HUF-ért lehet venni. Tehát 1 Euro durván 1700 HUF.

money

a játékos pénzei

A pénznemek fölött helyezkedik el a képernyőn a 4 legfontosabb játékbeli tulajdonságunk: Energy (energia), Experience (tapasztalat), Knowledge (tudás), és Productivity (produktivitás). Ezek közül a Tudást csak később tudjuk fejleszteni, mert Gold kell hozzá. A Tapasztalat minden elvégzett munkával nő. A Produktivitás, amit a képernyőn látunk, az a tényleges érték 8 órára számolt összege, azaz a nyolcszorosa. A tényleges Produktivitást a következő képlettel számítják ki: (Energia + Tapasztalat + Tudás) / +-3. Ez az érték határozza meg a termelékenységünket munka közben, és ez alapján kapjuk meg a kiírt fizetés százalékos részét. Az Energia max. 100 pont lehet, a Tudás max.1000, a Tapasztalat pedig max. 1900. Ebből jól látható, hogy a max. Produktivitás 1000 lehet, a teljes kiírt munkabért csak ennél az értéknél kapjuk meg. Az is szembetűnhet, hogy eleinte egyetlen tényezőre lehet behatásunk: az Energiára. Nézzük át ezt kicsit alaposabban!

Láthattuk, hogy a munkabér kiszámításánál a kezdeti időkben az Energia a legfontosabb érték. De nemcsak ezért lényeges. Az energiaszinted alapján kapod ugyanis a napi harcokért a bónuszt (ami az első időkben majdnem kizárólagos jövedelemforrás), fontos az aréna harcnál, sőt a havi kormányzati választásnál is. A kiinduló alap energiaszint 1, ez alá nem tud menni, a maximum 100. A kezdeti néhány hétben a legfontosabb energia-növelőink:

1. Az újságcikkek, amik 0,1 HUF cikkenként, ez 0,3 energiát ad. Napi 10 cikket "olvashatsz", tehát naponta egyszer 1 HUF-ért 3 ponttal növelheted az energiád. Az újságcikkeket a Home menünél találod, csak lejjeb kell görgetni. (Csak azokért a cikkekért kapsz energiát, ami alatt ott van, hogy mennyit kell érte fizetni, a többit csak meg tudod nézni.)

articles

újságcikkek

2. A tej, amiből érdemes a legjobb (3 csillagos) minőségűt megvenni, vagy a helyi piacon (Local Market) kb. 3,4-3,5 HUF-ért, vagy a világpiacon (Global Market) 0,12-0,19 arany (Gold) körüli áron. Tejet 24 óránként egyszer ihatsz, és ez 5 pontot ad az energiáidhoz.
3. A bor, amit csak a helyi piacon tudsz megvenni. 13 HUF körül mozog az ára, és naponta egyszer 25 ponttal növeli az energiád.

Vannak egyéb energia-növelő módszerek is, azokkal a kezedetekben feleleges foglalkozni, ezek ugyanis a játék első pár hetében elérhetetlenek az áruk miatt. Illetve van még a sajt, amit csak helyi piacon lehetne kapni, de Magyarországon jelenleg nincs sajtgyártó üzem, ezért erről sincs tapasztalat.
Nyilván azért van szükség napi szinten az energia növelőkre, mert minden akciónk energiacsökkenéssel jár:

1. Munka közben 50%-al csökken. Teljesen életszerű, a munka elviszi a fele energiát!
2. Harc közben 10%-al csökken harconként.
3. Ha nem csinálunk semmit, az energiaszint akkor is csökken óránként 5%-al.

Ennyit elöljáróban, és most lássuk a harcot! A Fight menü Referral Fight pontjára kattintva láthatjuk a szabad prédákat (referral-okat), akiket meg lehet támadni.

rf

szabad referralok

Csak olyan ellenfelet támadj meg, akinek az energiaszintje a tiéd alatt van, mert csak így győzhetsz! A győzelemért a kormány fizet 20 HUF-t, de csak az energiaszintedknek megfelelően, azaz csak akkor kaphatod meg a teljes összeget, ha 100 pontnyi Energiád van. Egyébként pedig ahány pontnyi az energiaszinted, annyi százalékát kapod meg a 20 HUF-nak. Naponta 10 alkalommal harcolhatsz, de csak győzelem esetén kapsz pénzjutalmat is. Még egy nagyon fontos dolog: a legyőzőtt Referral 24 óráig a Te rabszolgád lesz, azaz minden bevételéből adózik neked. Az ellenfelek listáján ott van a Trainer, akit 100%-osan le lehet győzni. A pénzjutalom ilyenkor is jár, de természetesen a Trainer nem lesz a Referral-od.

fight

harc

A harc mellett a másik (eleinte elég elenyésző) jövedelemforrásod a munka. Dolgozni a Work menü Workplaces menüpontja alatt tudsz. Itt vannak felsorolva a munkahelyek, kezdve a legtöbb fizetést ajánlóval. A cikk írásakor a magyarországi munkahelyek 252 HUF-t kínáltak. Ha mindennap dolgozol, a 3. napon a kormánytól is kapsz bónuszt, ami 1000 HUF. Vigyázat! A munkabért is és a bónuszt is a Produktivitásod alapján kapod.

worklog

munkatáblázat

A Worklog menüpont alatt láthatod az elmúlt pár nap végzett munkádat, és a 3 értéket, ami alapján a Produktivitásod számolják. Sárgával kiemelve pedig azt a napot látod, amikor a legutóbbi bónuszt kaptad. Munka közben nő a Tapasztalati pontod, ha nincs aktív referral-od, akkor 0,7 ponttal, ha van, létszámtól függően ez akár 3 pont is lehet. Viszont ez az elért pont is csökken minden nap 0,3%-kal.

Tehát, a napi tennivalód a kezdetekben: 1. Növeled az Energiád, amivel tudod. 2. Harcolsz 10-szer. 3. Dolgozol. Az első 6 nap teendőiről és a várható bevétel alakulásához készítettem egy táblázatot, 2 órányi játékkal naponta, aktív referral nélkül, és 252 HUF-os munkabérrel. Természetesen, a tényleges számok ettől eltérhetnek, attól függően, hogy mikor és mennyit tudsz játszani, de elég jó megközelítés.

6 nap

az első 6 nap

Ne felejtsd el, ha szeretnél regsiztrálni a játékba, ezt a linket használd:

https://www.marketglory.com/strategygame/Wigyori

2019.04.16.

Következik: 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Ha tetszett az oldal, kérlek, íratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a frissítésekről!

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

Market Glory - 6. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 3. rész

Egy kis Intermezzo

Vélemények

Kapcsolat

Partners:

freedom-photo.hu


Join Wigyori's empire


esthajnalcsillagmasszazs


matek-wigyorival.hu