banner

 
Magyar nyelvű verzió
   

Tartalom:

Bemutatkozás

Market Glory - 1. fejezet - Még mielőtt belecsapnánk...

Market Glory - 2. fejezet - Alapok, és az első pár nap

Market Glory - 3. fejezet - Út az aranyig és még tovább

Market Glory - 4. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 1. rész

Market Glory - 5. fejezet - Út a dicsőségbe: az Aréna - 2. rész

 

Pénzt játékért - hogyan keressünk pénzt a neten

Market Glory - 1. fejezet
Még mielőtt belecsapnánk..

 

Nos, ahogy a bemutatkozásban is írtam, elég sok játékot kipróbáltam. Miután amúgy is hajlamos vagyok a játékfüggőségre, régen nagyon sok játékban értem el sikereket, még akkor is, ha alapvetően pénzbefektetésbe került volna a fejlődés. Az újonnan kipróbált, pénzzel kecsegtető játékok közül a Market Glory tűnt a legigéretesebbnek, ezért is lett az első a blogomban. A Market Glory rendkívül összetett játék, terveim szerint rendszeresen fogok írni a szabályokról és a tapasztalataimról, előtte néhány indok, miért is pont erre a játékra esett a választásom.

main

A játék főoldala

Először is semmiféle ostoba piramisjáték szóba sem jöhetett. Alapelvem az volt, hogy sehova nem fizetek be tényleges pénzt, főleg mert nincs is igazán miből...
Másodszor a csapatjátékok sosem voltak az erősségem, ráadásul a magas gépigényű játékokat egyébként is ki kellett hagynom, ezért a LOL-t és más hasonló ötleteket egyelőre mellőztem.

A MarketGlory egyik nagy előnye, hogy böngésző-alapú játék, tehát bármilyen platformon, akár mobilon is játszható, ami, mint a későbbiekben látható lesz, fontos szerepet kaphat.
A fejlesztőcsapat ESS román, ami megint pozitívum, ugyanis az elmúlt évtizedben a legintenzívebb informatikai fejlődés Oroszországban, Indiában, és Romániában zajlott.
A játék 2011-ben indult, tehát a gyerekcipős kezdeti hibákat már kiküszöbölték.
Szintén fontos tény, hogy a felhasználók száma több, mint 38000, tehát nem egy induló, alig-alig üzemelő játékról van szó.

Játék közben nagyon sok időm volt, ezért nézegettem a többi játékos profilját. Itt láthattam több játékost is, akik rendszeresen vesznek ki eurót a játékbeli számlájukról. A pénzkivétel viszonylag egyszerű, Skrill számlára 60 munkanapon belül, Neteller számlára 30 munkanapon belül történik a kifizetés. A minimálisan kivehető összeg 20 euró, amiből 20%-ot levonnak a Partner Alap számára.

euro

Euro kifizetések

Ugyanakkor az is jól látható, hogy a rengeteg opció és fejlődési lehetőség miatt (arénaharc, háború, cégek irányítása, részvényvásárlás vagy a rabszolga- (ajánlói) piac), amik egyre nagyobb befektetést igényelnek, a legtöbben a játékba forgatják vissza az elért pénzeiket. 

Minden pénzmozgás világosan és egyértelműen lekövethető, már csak azért is, mert mint az életben, itt is a bevételek jó részét levonják (35%-át), ami aztán a kormányokhoz, a rabszolgatulajdonosokhoz, és a különböző alapokba kerül. Így felmérhető, hogy a játékba bekerülő, játékosok által (nem kötelezően) befizetett euróalap jelentős része a játékban is marad, egy jól fejlődő gazdasági rendszerként, egyre növekvő mennyiséggel.

A szabályzat illetve dokumentáció pontos leírást ad a különböző számításokról, ami alapján egy kis matematikai érzékkel elég pontosan lehet tervezni a bevételeink növekedését (ehhez szeretnék hasznos segítséget nyújtani a blogommal).

Nincs szükség arra sem, hogy az összes ismerősödet igyekezz rávenni arra, hogy ők is regisztráljanak, ugyanis a játékon belül is tudsz rabszolgákat (referreals) szerezni. És ugyanúgy, ahogy a közkedvelt mobilos játékokban megszokhattuk, anyagi ráfordítás nélkül is lehet eredményeket elérni, igaz valamivel lassabban.

Összegezve: a Market Glory egy olyan gazdasági szimulátor, ahol egy fillér befizetés nélkül, rendszeres játékkal, jól feljleszthető karakterrel és pontos, előre kiszámítható matekkal, valamint többféle választható taktikával csak rajtam áll, mikor veszem ki a pénzem! Tehát, találtam végre egy játékot, amivel valódi pénzt kereshetek!

2019.03.20.

Következik: 2. fejezet: Alapok és az első pár nap

Ha tetszett az oldal, kérlek, íratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a frissítésekről!

 

Partnerek:

freedom-photo.hu

Join Wigyori's empire

esthajnalcsillagmasszazs

matek-wigyorival.hu